Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Редена туршияКамбите се измиват и нарязват на хапки.
Морковите се обелват и режат на кръгчета, краставичките също се нарязват на колелца. Нарязват се листа...
Украинска туршия
Всички зеленчуци се изплакват внимателно и се слагат в подходящ съд. Продуктите за маринатата се смесват и се кипват, до пълното разтваряне на захарта...
Дунавска туршия
Няма значение какво е количеството на зеленчуците поотделно. Важното е общото им количество да е 5 кг. Измиваме и почистваме зарзавата. След това...
Дива туршия
Зеленчуците се измиват, морковите се обелват и нарязват на кръгчета.
Камбите се почистват от семената и нарязват на резенчета. Карфиолът се накъсва...
Супер ТуршияОколо десет дни е необходимо на туршията и е готова.
Аз правя тази смесена туршия в пластмасовите кутии от сирене....
2
Панаирджийска туршия
Панаирджийската туршия може да се съхранява до месец в хладилник.
Добър апетит!...
Туршия ЦветиКамбите, морковите и корнишоните се нарязват - аз слагам 500 г камби, 500 г моркови, 500 г корнишони, 2.500 кг карфиол. Карфиолът се накъсва на розички...
1
Туршия – парена
Измиват се и се изчистват камби, зелени домати, карфиол, моркови, зеле и целина. Смесва се водата с оцета, солта, захарта, черен пипер, бахар, дафинов...
Бърза туршияНарязваме зеленчука и го поръсваме със солта, олиото и захарта. Пускаме подправките.
Оставяме сместа да почива 1 нощ и я пълним плътно в буркани...
12
Гръцка туршия
Оставете така за 1-2 часа и напълнете туршията в буркани.
Гръцката туршия не се вари и може да се консумира веднага....
Рейтинг
4.4
Общо гласували: 5
53
41
31
20
10
Дай твоята оценка: