Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Яхния с бататЗадушаваме с малко водичка лука на дребно. Не пържим, за да е по-здравословно.
След това добавяме брашното и доливаме вода, която е вряла. Така...
Яхния с варива
Нахутът се накисва за една вечер. Нахутът се сварява, а през това време лещата се накисва в топла или дори гореща вода.
Лукът се нарязва на ситно...
Яхния с морковиМорковите се измиват и нарязват на кръгчета, ако са големи се режат на половинки.
Лукът и чесънът се почистват и нарязват на ситно. Загрява се...
1
Яхния с маслини
Лукът се нарязва на ситно и се запържва в сгорещеното олио. Наръсва се с брашното и като се поизпържи се добавя червеният пипер.
Прибавя се разреденото...
Яхния с чушки
Задушете ситно нарязаните лук и моркови в мазнина, докато поомекнат. След това добавете скълцания чесън и ги разбъркайте с червения пипер.
Прибавете...
Яхния с патладжани
Обелете патладжаните, нарежете ги на кубчета, посолете и ги оставете да се отцедят от горчивината си. Изплакнете ги и сложете да се изпържат в сгорещено...
Яхния с луканка
Яхнията доваряваме на слаб огън. Подправяме със
захарта и я сваляме от печката.
Добър апетит!...
Яхния с кюфтетаГотовата яхния се сгъстява с размито в малко вода брашно и след 30 сек. се отнема от котлона....
5
Яхния с лапад
Почистете и накълцайте лапада. Разтопете маслото в тенджера, сложете лапада, след това киселото мляко, водата, яйцата и 3 равни лъжици брашно....
Яхния с нахутНахутът се накисва във вода от предната вечер. Сварява се на следващия ден, докато омекне, след което се отцежда и се оставя настрана. В останалата...
2
Яхния с гъби
Оставете яхнията с гъби да се вари 3-4 минути, като бъркате непрекъснато, за да не се пресекат яйцата....
Яхния с наденица
Загрява се олио в тиган и запържваме ситно нарязан лук и ленти чушки.
Наденицата се нарязва на кръгчета. Сипва се и се запържва леко, добавяме...
Рейтинг
4
Общо гласували: 6
52
42
32
20
10
Дай твоята оценка: