Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Ачма по родопскиРазбъркваме маята с водата и прясното мляко и към тях добавяме яйцето, солта, захарта, разтопеното масло и замесваме умерено твърдо тесто като постепенно...
Сач по родопскиМесото може да се нареже на тънки пържолки или на дребни кубчета. Леко се поръсват с олио.
След като се нагрее сачът, се намазва с мазнина или...
1
Бабин родопски пататник
Картофите се варят в подсолена вода до полуготовност, след което се обелват и се настъргват. Към тях се добавя настърганият лук.
Към сместа се...
Пърленки по родопскиРазтворете маята в топла вода, в която сте добавили захарта и олиото. Брашното и солта се пресяват. В средата се прави кладенче в която се изсипва...
2
Трахана по родопски
Почистваме дреболиите и ги поставяме в съд, за да врат.
След като са готови, ги нарязваме на ситно.
Лука също нарязваме на ситно.
В друг...
Сирене по родопски
Нарязваме на дребно лука и доматите и ги задушаваме в намазнен съд.
След това слагаме нарязаното на филийки сирене и поръсваме с накълцан магданоз...
Вретено по Родопски
Хлябът се накисва в студена вода и се изцежда. Смесва се с каймата, 2 бр. яйца, половината магданоз, половината черен пипер и сол. Ако каймата стане...
Тиква по родопскиТиквата се обелва, почиства и нарязва на малки парчета. В тенджера се нарежда един ред тиква, след това един ред сушени плодове.
Заливат се с...
1
Бъркан родопски тутманикВ купа прибавете киселото мляко и содата, разбъркайте и оставете да шупне.
Добавете разбитите яйца, разтопеното масло, олиото и щипка сол, отново...
1
Чудни Родопски КатмиАко рецептата ти харесва, опитай и предложенията ни за марудници или родопски клин....
11
Рейтинг
4.3
Общо гласували: 4
51
43
30
20
10
Дай твоята оценка: