Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кето родопски колаци
Пекат се на среден огън родопските колаци.
Когато са готови от едната страна, се обръщат кето родопски колаци....
Родопски лозови сармиИзмиваме добре ориза, докато водата стане бистра. Към него добавяме месото, по възможност да има натурална мазнина с него, понеже оризът обича много...
4
Родопски пухкави мекици
Вкусните и пухкави мекици стринка замесваше направо в тавата. В нея брашното се пресява два пъти и към него се прибавя солта.
Маята се смесва с...
Пироле – родопски специалитет
Обелете и нарежете картофите на по–големи кубчета, поставете ги в вряща и подсолена вода и варите до полуготовност.
От брашното с малко сол и...
Трахана по родопски
Почистваме дреболиите и ги поставяме в съд, за да врат.
След като са готови, ги нарязваме на ситно.
Лука също нарязваме на ситно.
В друг...
Клин по родопски
Подпъхнете и намажете родопския клин с разбит жълтък и малко олио. Сложете тавата в загрята фурна на 180 градуса. Печете баницата до готовност....
Ачма по родопскиРазбъркваме маята с водата и прясното мляко и към тях добавяме яйцето, солта, захарта, разтопеното масло и замесваме умерено твърдо тесто като постепенно...
1
Бабин родопски пататник
Картофите се варят в подсолена вода до полуготовност, след което се обелват и се настъргват. Към тях се добавя настърганият лук.
Към сместа се...
Рейтинг
4.3
Общо гласували: 4
51
43
30
20
10
Дай твоята оценка: