Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Родопски Ястия

Родопски Ястия

Разгледай всички 80 кулинарни идеи за родопски ястия в Gotvach.bg.
Кето родопски колациКето родопски колациПекат се на среден огън родопските колаци. Когато са готови от едната страна, се обръщат кето родопски колаци....
Родопски пухкави мекициРодопски пухкави мекици
Вкусните и пухкави мекици стринка замесваше направо в тавата. В нея брашното се пресява два пъти и към него се прибавя солта. Маята се смесва с...
Пироле – родопски специалитетПироле – родопски специалитет
Обелете и нарежете картофите на по–големи кубчета, поставете ги в вряща и подсолена вода и варите до полуготовност. От брашното с малко сол и...
Трахана по родопскиТрахана по родопски
Почистваме дреболиите и ги поставяме в съд, за да врат. След като са готови, ги нарязваме на ситно. Лука също нарязваме на ситно. В друг...
Чудни Родопски КатмиЧудни Родопски Катми
13
Ако рецептата ти харесва, опитай и предложенията ни за марудници или родопски клин....
Чудни Родопски МекициЧудни Родопски Мекици
В голяма купа се слагат сухите съставки - брашно, мая, сол и захар. Разбъркват се. В средата се прави кладенче и постепенно се налива затоплената...
Бобота – родопски хлябБобота – родопски хляб
Разчупете и се насладете на топлия родопски хляб Бобота....
Зелник по родопскиЗелник по родопски
Нарежете зелката на ситно, запържете я в половината нагрято олио за кратко, налейте малко вода и оставете да се свари. Прибавете ориза, посолете...
Пърленки по родопскиПърленки по родопски
2
Разтворете маята в топла вода, в която сте добавили захарта и олиото. Брашното и солта се пресяват. В средата се прави кладенче в която се изсипва...
Родопски лозови сармиРодопски лозови сарми
4
Измиваме добре ориза, докато водата стане бистра. Към него добавяме месото, по възможност да има натурална мазнина с него, понеже оризът обича много...
Сач по родопскиСач по родопски
1
Месото може да се нареже на тънки пържолки или на дребни кубчета. Леко се поръсват с олио. След като се нагрее сачът, се намазва с мазнина или...
Бабин родопски пататникБабин родопски пататник
Картофите се варят в подсолена вода до полуготовност, след което се обелват и се настъргват. Към тях се добавя настърганият лук. Към сместа се...

Рейтинг

4.3
Общо гласували: 4
51
43
30
20
10
Дай твоята оценка: