Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Трахана по родопскиПочистваме дреболиите и ги поставяме в съд, за да врат.
След като са готови, ги нарязваме на ситно.
Лука също нарязваме на ситно.
В друг...
Родопски пухкави мекици
Вкусните и пухкави мекици стринка замесваше направо в тавата. В нея брашното се пресява два пъти и към него се прибавя солта.
Маята се смесва с...
Пироле – родопски специалитет
Обелете и нарежете картофите на по–големи кубчета, поставете ги в вряща и подсолена вода и варите до полуготовност.
От брашното с малко сол и...
Картофи по родопскиПъхнете картофите по родопски да се пекат до приятен загар в умерено загряна фурна....
1
Вретено по Родопски
Хлябът се накисва в студена вода и се изцежда. Смесва се с каймата, 2 бр. яйца, половината магданоз, половината черен пипер и сол. Ако каймата стане...
Сирене по родопски
Нарязваме на дребно лука и доматите и ги задушаваме в намазнен съд.
След това слагаме нарязаното на филийки сирене и поръсваме с накълцан магданоз...
Тиква по родопскиТиквата се обелва, почиства и нарязва на малки парчета. В тенджера се нарежда един ред тиква, след това един ред сушени плодове.
Заливат се с...
1
Клин по родопски
Подпъхнете и намажете родопския клин с разбит жълтък и малко олио. Сложете тавата в загрята фурна на 180 градуса. Печете баницата до готовност....
Кето родопски колаци
Пекат се на среден огън родопските колаци.
Когато са готови от едната страна, се обръщат кето родопски колаци....
Рейтинг
4
Общо гласували: 7
52
43
32
20
10
Дай твоята оценка: