Facebook
Любими
Twitter
Pinterest


Изчиствате лука и го нарязвате на дребно. Слагате го в тенджера заедно с олиото, 2 с.л. вода и малко сол. Задушавате няколко минути и прибавяте изчистения...

Сипете олио в тавата, в която ще печете дроб сармата, и запържете лука, след което добавете ориза....

1

Дроб сармата се пече около 45-55 мин (докато оризът поеме водата) на 180°С, като фурната е предварително загрята....

Разбъркайте всичко много добре и поставете тавата с дроб-сармата в предварително нагрята на 180 градуса фурна и печете за около 30 минути - до златист...

Аз обикновено оставям и по 2 стръка цели от тях, които слагам накрая отгоре върху дроб сармата....

Ред е всички продукти за дроб сармата с булгур да се прехвърлят в тава....
Рейтинг
3.6
Общо гласували: 9
51
45
31
22
10
Дай твоята оценка: