Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Родопски голеник с лападРодопския голеник се приготвя на сач, но ако не разполагате с такъв използвайте тефлонов тиган....
Телешко джоланче по родопски
Попарваме месото. Мариноваме го с черен пипер, сол, сминдух, чубрица, лук (нарязан на не много ситно). Оставяме така месото за около 4-5 часа. След...
Плънка за родопски клин
Оризът се сварява до готовност, докато се отдръпне водата изцяло. Вдига се от котлона и се оставя да изстине.
После се добавя изварата. Кисело...
Родопски пататник с месо
Настъргваме на едро ренде предварително обелените и измити картофи. Сваряваме и нарязваме на дребно яйцата. Обелваме, измиваме и нарязваме на ситно...
Най-вкусните родопски маруднициРодопската кухня е богата изкусителна смесица от тракийски, ориенталски и местни традиционни ястия. Няма празник или събор, на който родопчаните да...
2
Телешко кълцано по родопски
Обелете и нарежете патладжана на кръгове. Посолете го и оставете за около 40 минути настрана.
Нарежете телешкото месо на хапки. Загрейте част от...
Родопски колачета на сачВсяко готово родопско колаче мажете с краве масло и ги подреждайте едно върху друго. Готовите родопски колачета запарете с кърпа....
2
Родопски клин с картофиЖелая Ви успех с предложената от мен рецепта за Родопски клин и добър апетит!...
8
Пържен боб по родопскиНакиснете боба за 1 нощ във вода. На следващата сутрин го сложете да кипне с една вода, после с втора.
Оставете го да се свари до омекване, след...
1
Чай от родопски лопен
Родопски лопен (Verbascum spathulisepalum) е билка, балкански ендемит, разпространен само в отделни находища в Родопите....
Родопско вретено
Каймата се разстила върху найлонче в табличка, поръсваме сол, черен пипер, кимион, чубрица, нарязан магданоз, яйцето, накисната и отцедена среда от...
Рейтинг
4.3
Общо гласували: 4
51
43
30
20
10
Дай твоята оценка: