Gotvach.bg»Избрани Колекции»Бамя Полезни Свойства
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
БамяТова вещество придава на бамята свойство на плътност. Ето защо тя е толкова често употребявана за приготвяне на супи и яхнии....
Бухтички със сирене от детството ни
Пресятото брашно се смесва на сухо със солта, захарта , сиренето и содата.
Сипва се по малко хладка вода и се бърка до оформяне на тесто за точене...
Съхранение на бамя
Бамята е растение, отличаващо се със слаба съхраняемост. Поради това е добре да се консумира прясна, възможно най-бързо след прибирането на реколтата...
Как се приготвя бамяБамята е един от най-старите зеленчуци на земята. Тя расте във всички средиземноморски страни, а също така и в много други места на планетата....
6
Консервирана БамяТака приготвената бамя в обръщате няколко дни, за се консервира от аспирина и оцета.
Консервираната Бамя е готова....
1
Пържена бамя
Измийте бамята, махнете дръжките и я подсушете. Нарежете на еднакви парченца. Бланширайте бамята във вряща подсолена вода за 5 минути.
След това...
Панирана бамя
Измийте бамята и я почистете от дръжките. Кипнете вода с малко сол и 1-2 с.л. оцет и бланширайте бамята за 5 минути. След това хубаво я отцедете за...
Кисела бамяВ сезона на бамята опитайте задължително и нашата яхния от бамя или тези рецепти с бамя....
1
Маринована Бамя
Приготвяме си буркани, като на дъното им поставяме оцета, солта, захарта и други подправки.
Нареждаме бамята, като накланяме самия буркан, за да...
Рейтинг
4.5
Общо гласували: 2
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: