Gotvach.bg»Избрани Колекции»Вкусен Рибник с Праз
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest


Никулденският рибник се пече на предварително загрята фурна на 180 градуса, за около 30 - 40 минути. Коричката на шарана трябва да се зачерви....

Отгоре се слага другата част от тестото и рибникът се оформя като риба. Рибникът се намазва с разбито яйце и се пече половин час на 180 градуса....

Подправяме със сол на вкус. Поставяме на котлона, за да кипне отново.
Настъргваме моркова и го запържваме в разтопеното масло....

Сипете доматения сос и подправки на вкус. Разбъркайте и налейте половината от водата....

Поръсват се с нарязаното на едро рибно филе, а отгоре се слага слой от нарязания на дребно лук....

В загрятото олио се поставят нарязаните на ситно лук и праз и се запържват леко. Прибавя се оризът и се запържва до прозрачност. Посолява се....

Нарежете праза и го задушете за няколко минути в сгорещено олио. Прибавете ориза и пържете, докато стане прозрачен....

В средата сложете рибата, загънете на 4, намажете плика с масло и сложете рибника да се пече....

В брашното се прави кладенче и в него се сипва втасалата мая, малко сол и хладка вода....
Рейтинг
3.9
Общо гласували: 7
52
43
31
21
10
Дай твоята оценка: