Gotvach.bg»Избрани Колекции»Домашен Козунак или Руло в Хладилник
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest


След това разточете на блат с диаметър 21 см, намазнете го леко, намажете с мармалад, поръсете с орехи и го навийте на руло....

голямото чудене как да съхраняваме козунак и козуначено руло....

Увива се на руло.
Рулото се прехвърля в тава, предварително намазнена и набрашнена, или във форма за козунак....

Поръсете козуначеното руло със захар и печете на 170 градуса около 30 минути.
Извадете козуначено руло с крем и оставете да изстине....

Печем козуначеното руло със сладко в загрята фурна 170 градуса до златисто или до суха клечка....

Козуначеното тесто се омесва и се оставя да втаса.
Млякото за плънката се кипва със захарта и с него се попарват скълцаните орехови ядки....

на три равни части, които измесваме на дължина върху намазнена повърхност, разплескваме ги леко на кора, поръсваме ги със стафиди, оформяме ги на руло...

Разточете тестото на кора с дебелина до 1 см, отгоре разпределете равномерно плънката и завийте рулото....
Рейтинг
4
Общо гласували: 9
53
43
33
20
10
Дай твоята оценка: