Gotvach.bg»Избрани Колекции»Как да Приготвим Пипала от Октопод
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest


1

Проверяваме дали са готови като ги боднем с шиш, за да видим дали са омекнали....

1

Поливам със сок от лимона, поръсвам със ситно нарязаната целина и поднасям задушени пипала от октопод с чесън и вино, докато са топли....

Загрейте зехтин в тенджера, добавете октопода със ситно нарязания чесън, виното и лука и гответе, докато течността започне да се абсорбира....

Октоподът е подходящ за основно ястие или за салати, може да се приготвя печен, варен, задушен в масло или маринован....

Разразваме го поне на 6 части - така се оформят пипалата на октопода.
Попарвам кренвиршите в тенджера с кипнала вода....

Варете октопода със зеленчуците в малко вода за 45 до 60 минути, за да омекне. Отцедете го и на скарата до готовност от двете страни....

Октоподът се вари добре на тих огън в продължение на 2-3 часа.
След това ги извадете и ги оставете 10 минути да изстинат....
Рейтинг
5
Общо гласували: 2
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: