Gotvach.bg»Избрани Колекции»Как се Прави Мътеница
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest


Сместа за вкусния пай се изсипва върху тестото, след което се пече 10 минути при 200 градуса....

Мътеницата може да бъде заменена с нискомаслено кисело мляко, разредено с малко вода.
Палачинките с мътеница са много вкусни....

Брашното се прехвърля в съда за месене, в средата му се прави кладенче и се сипва бухналата мая....

След като блатовете се опекат ги изваждаме от фурната и ги оставяме за 5 минути така, както са в тавите, за са се отпуснат, след което ги изваждаме...

В голяма купа разбъркайте заедно яйцето, мътеницата, маслото и ванилията....

На Люси Евтимова е с добавка на брашно, а по-точно: Към 3 супени лъжици захар се прибавя 1 с. л. брашно, разбърква се до паста, така се да се задържа...

Разбиваме киселото мляко и към него добавяме мътеницата (може да се замени с катък) и разбъркваме....

Правим това, защото така даваме време на маята да се активира, а солта забавя този процес....
Рейтинг
3.6
Общо гласували: 7
52
42
31
22
10
Дай твоята оценка: