Gotvach.bg»Избрани Колекции»Как се Приготвя Печено Агнешко Бутче
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest


Агнешкото бутче се насича на порционни парчета, осолява се, слага се в голяма тава....

Намажете агнешкото бутче, покрийте го и го оставете в хладилник за 1 нощ.
Загрейте фурната на 230 градуса....

След като мине един един, месото се овкусява със сол, черен и червен пипер, слага се в тавичка и се пече на най-долната решетка в загрята на 250 градуса...

Налива се малко вода и се пече в умерена фурна. Ако има нужда, се долива още вода. Когато месото е готово, се наръсва с настъргания кашкавал....

Измиваме бутчето добре, подсушаваме го и го посоляваме. След това го намазваме с маслото и го поръсваме с черен пипер....

Ароматизирайте соса с розмарина и бъркайте, докато се сгъсти. Прехвърлете соса в сосиера и го поднесете с изпеченото агнешко бутче с картофи....

Сложете агнешкото бутче за Великден да се пече в умерено загряна фурна, като от време на време го обливате със соса....

1

Намалете температурата на 160 градуса и печете още около 2 часа, за да се получи наистина крехко агнешко....

Върнете в печката да се запече и свари ориза с печурките. Това печено бутче с печурки е оригинална и много вкусна рецепта за Великден....
Рейтинг
3.8
Общо гласували: 5
52
41
31
21
10
Дай твоята оценка: