Gotvach.bg»Избрани Колекции»Кисел Чесън Туршия
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кисел чесънОбръщайте бурканите още 3 дена, след което киселият чесън е готов за консумация....
Маринован кисел чесън
Туршията може да се направи на пролет, когато има хубав пресен чесън. Може да се направи и зимата набързо за 4-5 дена и да се консумира веднага....
Туршия от чесън в буркани
Готовата туршия се съхранява в хладно помещение с постоянна температура.
Туршията от чесън в буркани е много сполучлива....
Туршия от тиквички и чесънВъв всеки буркан слагаме на дъното 1 клонка копър, 1 скилидка чесън нарязана, 10 зърна черен пипер. Пълним буркана с тиквички....
1
Чесън туршияПодбира се напълно узрял чесън с оформени глави, обелва се и се отрязва стеблото на 3 - 4 см от главата....
4
Туршия с бамяИзплакнете бамята, почистете опашките, като внимавате да не засегнете семенниците и каналите. Лукът се почиства и нарязва на полумесеци.
Поставете...
1
Туршия с гулия
Отгоре се поставят още клонки целина и заливаме туршията с марината.
Затваря се с капачка и оставяме на хладно да втаса....
Туршия от пържени чорбаджийски чушки с чесън и копър
Копърът се нарязва на ситно, чесънът също и се смесва с оцета. Заливат се чушките с марината и оставяме така за 20 -30 минути....
Селска туршия с камби
Туршията се съхранява на сухо и хладно място.
Селската туршия с камби е готова....
Туршия с мариновани дюли
След като бурканът с туршията бъде отворен, той може да се съхранява в хладилник до 3 месеца....
Рейтинг
3.8
Общо гласували: 5
51
42
32
20
10
Дай твоята оценка: