Gotvach.bg»Избрани Колекции»Кокошка в Гювеч
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

По желание може пияната кокошка в гювеч да се сервира със задушени зеленчуци и чаша охладено бяло вино....

Кокошката се измива и тя. В гювеча се нареждат половината от зеленчуците.
Посолява се малко, слага се кокошката и се посолява още малко....

Самият гювеч се захлупва и се връща във фурната за 3 часа.
Из цялата къща се носи ароматът на домашната кокошка с картофи в гювеч....

Кокошката се измива добре с гореща вода. Разделя се на парчета.
На дъното на гювеча се изсипва оризът. Лукът се почиства и нарязва на ситно....

Взимаме гювеч и редим ред зеле, кокошка, зеле, свинско месо, зеле, кървавица и завършваме със зеле.
Между редовете слагаме черен пипер....

Изчистваме и измиваме добре кокошката, след което я нарязваме на порции.
В тенджера сваряваме порциите месо до готово състояние....

Изчистваме и измиваме кокошката добре. След това я нарязваме на порции и всяка порция се намазва с масло....

Почистената и подсушена кокошка обезкостете, доколкото можете, като порционирате....

Напълнете кокошката със сместа и зашийте отвора. Поръсете с лимонов сок и намажете с мед....

1
Рейтинг
3.9
Общо гласували: 9
52
44
33
20
10
Дай твоята оценка: