Gotvach.bg»Избрани Колекции»Патешки дроб с лук
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Отгоре се изсипва омекналият лук и наливат 2 ч.ч. бульон.
Престоява във фурната 30 мин на 180°C или докато се редуцира две трети....

В сгорещен тиган с мазнина се запържат нарязаният на полумесеци лук, заедно с чесъна и захарта, като се добавя на 2-3 пъти по-малко от патешкия бульон...

Готовият патешки дроб се поставя отново във съд със студена вода с лед, за да се спре рязко процеса на готвене....

Измийте патешките дробчета и накиснете във вода със сода бикарбонат. Оставете така 5-10 минути. Измийте отново....

Прибавяме нарязаните лук и чушките. Наливаме олио, малко бульон от варенето, краве масло, черен пипер, сминдух, чубрица и сол на вкус....

Сложете олио и краве масло в тигана, сложете дроба и нарязаната на ситно глава лук. Пържете до готовност....

Пърженият патешки дроб се поднася с гарнитура от нарязани домати и картофено пюре, разбито със сол и масло. По желание поръсете с див лук....

1

Патешките маншони с бял ориз и лук във фурна са много вкусни....

1
Рейтинг
4.5
Общо гласували: 2
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: