Gotvach.bg»Избрани Колекции»Приготвяне на Гъби Челядинки
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest


Поднесете вкусните и ароматни челядинки в масло топли като предястие или гарнитура.
Добър апетит!...

Челядинките се почистват добре. Подсушават се и ако са големи, се нарязват на части....

Гъбите се измиват много внимателно, за да се не начупят.
След като зеленчуците се задушат, се прибавят гъби челядинки....

Отделно запържваме другата глава лук заедно с почистения ориз и гъбки. Овкусяваме ги със сол, черен пипер, кимион и щипка червен пипер....

Сушените челядинки се прехвърлят в купа и се заливат с вряла вода. Похлупват се отгоре с чиния и се оставят за около 20 минути....

Челядинките ги прецеждаме и сипваме също в тавата. Поръсваме с подправките и олиото.
Прибавяме вода колкото да ги покрие....

Сушените челядинки се прехвърлят в купа и се заливат с вряла вода. Похлупват се и се оставят за около 20 минути, за да набъбнат....

Преди отстраняването й от огъня, посолете кашата от челядинки и разбъркайте с маслото и магданоза....

1
Рейтинг
4.8
Общо гласували: 5
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка: