Gotvach.bg»Избрани Колекции»Приготвяне на Гъска
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пълнена гъска с дреболииИзчистваме и измиваме добре гъската. След това я посоляваме със сол от вътре и отвън....
Печена гъска с ябълки и сини сливи
Сложете печената гъска в голяма чиния или поднос и отстранете шишчетата и връвта. Извадете плънката и я изхвърлете....
Пълнена гъска и задушена с кисело зеле
С така приготвената плънка пълним гъската и я зашиваме добре с конец....
Печена гъска
Готовата гъска поставете в подходяща чиния за сервиране. Отцедената от печенето мазнина се прецежда и се смесва с бульона....
Задушена гъска
Изчистете и измийте гъската. Нарежете я на парчета, които изпържете в мазнина в тиган с незалепващо покритие....
Кулинарни тънкости при приготвянето на гъска
От сока отделен при печенето се приготвя сос, с който се полива месото при сервиране....
Печена гъска с пълнеж от салвия и лукГъска с тегло около 5 кг се пече около 180 минути под фолио....
1
Рейтинг
5
Общо гласували: 5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: