Gotvach.bg»Избрани Колекции»Приготвяне на Омар
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest


Омарът се сварява до зачервяване и се разрязва наполовина по дължина. Вади се месото от тялото и опашката....

1

През това време нарежете омара на 4 с помощта на остър нож, отчупени малки парченца от черупката отстранявайте, за да не попадат в ястието....

След това извадете омара и го отцедете.
Отделете месото и го надробете. Задушете нарязания на ситно лук в мазнина....

Месото от омара се запържва леко. Грахът се сварява. Салатата се накъсва с ръце....

2

Прибавете почистения омар и махнете ориза от котлона. Добавете подправките и овкусете с малко зехтин....

Но можете да приготвите много вкусни неща с омар – салати, супи, ризото и сандвичи....

Омарът се слага да "легне" с черупката надолу и се поръсва със останалата малко сол и още малко зехтин....

Вижте и няколко вкусни рецепти за омар, които можете да си приготвите вкъщи: Омар със сметана, Омар с ориз....
Рейтинг
4.7
Общо гласували: 6
54
42
30
20
10
Дай твоята оценка: