Gotvach.bg»Избрани Колекции»Родопска Топеница с три Вида Месо
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest


Сипете двата вида мляко и майонезата.
Нарежете яйцата и разбъркайте внимателно с останалите продукти.
Украсете с орехите и сервирайте....

Накрая се поръсва със ситно нарязания магданоз и габровската топеница се поднася с достатъчно количество мек хляб.
Добър апетит!...

Това е едно от трите "червени злата", които баба ми Цветана от Пловдивското село Труд, традиционно приготвяше за зимнина: Топеница, Апетитка и Лютеница...

11

Доматите се почистват от люспата и се нарязват на дребни кубчета.
Добавя се ситно нарязания праз.
Овкусява се с подправките и се разбърква добре...

Количеството на продуктите зависи какво количество топеница (чеснова разядка) искате да получите....

Чушките се изпичат, обелват се и се почистват от дръжките и семките.
Почистените чушки се нарязват на парчета и поставят в блендер.
Към тях...

Опитайте дали вашата топеница е достатъчно солена. Ако е необходимо, добавете и малко сол на вкус....

За тази топеница нарязваме лука на дребно и го задушаваме в олиото за 2-3 минути....

Отново разбъркваме и сипваме топеницата в дълбоки чинии. Поръсваме с нарязан копър и сервираме.
Топеницата с домати и извара е много вкусна....
Рейтинг
4
Общо гласували: 7
53
42
31
21
10
Дай твоята оценка: