Gotvach.bg»Избрани Колекции»Свинско Месо с Картофи в Гювеч
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest


Сармите в гювеч с кълцано свинско месо са готови!
Източник: Yordanka Todorova - Българските ястия и рецепти...

Всички зеленчуци се почистват и нарязват на едро, всичко се слага в глинен гювеч сурово, като месото се оставя цяло!...

2

Тогава слагаме нарязаните на резенчета картофи, наливаме 1 ч.ч. топла вода и печем, докато гювеча остане почти на мазнина....

Разпределяме го в 4 гювечета или го сипваме в един голям, а в останалата мазнина запържваме последователно нарязаните картофи, тиквички, лук, чушки...

При готовност изключваме фурната, махаме фолиото, но оставяме тавата със свинско месо с картофи да постои вътре....

Измиваме месото и нарязваме на малки хапки. Слагаме да се запържи в олиото....

Прибавете запеченото месо, дафиновите листа и зърната черен пипер....
Рейтинг
4.1
Общо гласували: 10
53
46
30
21
10
Дай твоята оценка: