Gotvach.bg»Избрани Колекции»Телешко Сукалче на Фурна Шпиковане
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest


Измийте и нарежете на тънки филии бонфилето.
От изцедения сок на лимона, бялото вино и черния пипер направете смес, към която прибавете зехтина...

След това в същата тенджера се запържва леко и сукалчето.
После и то се прехвърля при зеленчуците....

1

Измиваме месото и шпиковаме с нарязаната на пръчици сланина и моркови....

Месото от бут се начуква и се шпикова със сланина, нарязана на тънки лентички, моркови и малко от целината - също на лентички, които напъхваме в разрезите...

Печем месото в плик заедно с маринатата в предварително загрята до 170 °C фурна за около час....

Премахваме фолиото и печем шпикованото телешко по мераклийски още един час на 170 градуса....

Зашива се, намазва се с маста и се пече на силна фурна, като се полива с получения при готвенето сос....

Можете да направите тази рецепта за шпиковани пилешки бутчета на фурна в традиционно гювече, готвене 45 минути.
Добър апетит!...
Рейтинг
4.5
Общо гласували: 2
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: