Gotvach.bg»Избрани Колекции»Шпиковане на Телешка Плешка
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Слага се капака на йената и шпикованата телешка плешка се печете на 200 градуса за около 1 час и 15 минути....

Агнешкото се нарязва на порции.
Запържват се до зачервяване и се изважда месото, а в мазнината се задушава лукът, наситнен, налива се водата и...

Свинската плешка се нарязва на равни парчета, а картофите се обелват и нарязват на едро....

Нарязваме месото на малки парчета, измиваме ги и ги мариноваме за 1 час в соевия сос. Запечатваме месото в загрят тиган за кратко, за да запазим соковете...

Натъркваме много добре месото с разбърканите соев сос, мед, горчица, сол, черен и червен пипер.
Оставяме месото да поеме за 1-2 часа.
На дъното...

Загрейте фурната на 160 градуса. Загрейте олиото в тенджера и добавете нарязания бекон. Запържете го, докато стане хрупкав. Извадете го и го оставете...

Увиваме почистената еленова плешка на руло и я завързваме с бял конец, заливаме с марината от виното, олиото и оцета и я оставяме да престои един...

1

5
Рейтинг
3.8
Общо гласували: 4
50
43
31
20
10
Дай твоята оценка: