gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Защо да използваме бамбукови дъски и съдове?

Защо да използваме бамбукови дъски и съдове?

EvgeniaEvgenia
Мастър Шеф
931881k
бамбукови съдове предимства
Комплект от 4 бамбукови дъски на стойка
Препоръчано за теб:
Комплект от 4 бамбукови дъски на стойка
33.50 лв.
Виж ››

В наши дни на пазара се откриват кухненски съдове и прибори от най-различни матерали и лесно можем да се объркаме какви точно да изберем. Някои са опасни за здравето, защото отделят различни вредни вещества по време на готвене. Други пък са напълно безопасни. Бамбукът е точно такъв материал - безопасен и екологичен.

В следващите редове ще ви дадем седем важни причини, поради които да използвате кухненски дъски и прибори от бамбук.

1. Бамбукът е природосъобразен

Това растение е разпространено най-вече в Югоизточна Азия, Китай, Тайван и други. Екологичните характеристики на бамбука са основната причина, поради която кухненските прибори от бамбук да стават изключително популярни и широко използвани сред хората с екологично съзнание. Бамбукът е като тревата и може да се коси, без да се унищожава растението.

Когато косите трева, тя не умира, а продължава да расте. При бамбука принципът е същият и това го прави силно възобновяем, екологичен ресурс. Бамбукът расте по-бързо от всяка друга дървесина (до седемдесет и пет сантиметра на ден), а и е едно от най-бързо растящите растения на Земята. Може да се отглежда и прибира без използването на пестициди.

2. Бамбукът е лек

бамбукът е идеален материал за съдове

Бамбуковите изделия са функционални и удобни за използване. Оборудването и приборите за готвене от бамбук са идеални за пикници, къмпинг и пътувания, защото са леки и сто процента биоразградими.

3. Бамбукът е издръжлив

Приборите от бамбук са изключително здрави и издръжливи. Бамбукът е изненадващо здрав, но все пак лек и гъвкав. Приборите от бамбук са дълготрайни и много по-издръжливи от дървените и пластмасовите съдове. Кухненските прибори от бамбук имат гладко покритие и няма да получат грапава или пореста повърхност след няколко месеца употреба.

4. Бамбукът е устойчив на петна и миризми

Бамбукът е устойчив на топлина, петна и вода, материал. Бамбуковите продукти не абсорбират миризми и са много лесни за почистване.

5. Бамбукът има атрактивен външен вид

Кухненските дъски и съдове от бамбук придават свежа, естествена нотка на всяка кухня. Тази посуда би била перфектен подарък за сватби и други поводи.

6. Бамбуковите изделия предпазват от надраскване

Приборите за готвене от бамбук няма да надраскат незалепващото покритие на тиганите ви и няма да навредят на най-добрите ви съдове за готвене.

7. Достъпни са

Приборите от бамбук са евтини и биха могли да бъдат правилен избор за хора с ограничен бюджет.

Желаете да си закупите бамбукови съдове? Разгледайте тези оферти за бамбукови съдове и аксесоари.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest