gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Предимства на филтрираната вода

Предимства на филтрираната вода

EvgeniaEvgenia
Мастър Шеф
931881k
предимства на филтрираната вода

Имаме нужда от вода, за да оцелеем. Водата е по-важна от храната, защото можем да изкараме до един месец без храна, но можем да оцелеем само една седмица без вода. Също така важно е да пием чиста вода. Ако водата не е филтрирана, може да се разболеем.

В днешно време се разполага с усъвършенствани технологии за вода, като водни филтри и системи за филтриране на вода. Използването на филтри за вода за пречистване на чешмяната вода е много по-евтино от закупуването на бутилирана вода, поради пластмасовото производство на бутилките.

Колкото и да е смешно, повечето бутилирана вода всъщност идва от чешмяна вода, така че наистина плащате само за пластмасата. Чрез закупуването на професионален филтър за вода, вие ще си спестите много пари и ще пиете по-качествена вода, която е била съответно филтрирана. Филтрираната чешмяна вода е по-добра от стандартната чешмяна и бутилирана вода.

Когато усетите жажда е най-лесно да пиете вода от най-близкия източник. Но не всяка вода е годна за пиене. Също така преди да посегнете към поредната пластмасова бутилка с вода, помислете за тези четири причини, поради които трябва да преминете към филтрирана вода:

Филтрираната вода не съдържа вредни замърсители. Това е една от най-важните причини да пиете филтрирана вода. Системите за водни филтри са проектирани така, че да премахват потенциално вредни замърсители от чешмяната вода като хлор, флуор, алуминий и дори арсен.

Чешмяната вода по принцип се счита за безопасна за пиене. Безопасна включва това, което се отчита като приемливо ниво на тези замърсители, а не че е напълно свободна от тях.

филтрирана вода

Филтрираната вода хидратира тялото ви по-добре. Пиенето на филтрирана вода улеснява усвояването на хранителните вещества от тялото ви. Чрез нея се увеличава скоростта, при която водните молекули и хранителните вещества се абсорбират от клетките на тялото ви, което подобрява метаболизма и помага за по-доброто храносмилане.

Филтрираната вода има по-добър вкус. Наред с вредните неща, водните филтри премахват и другите недостатъци, правейки напитките, кафето, храната и всичко, за което използвате тази вода, много по-вкусно.

Използването на филтрирана вода е в полза за планетата. Не е тайна, че употребата на пластмаса е една от най-големите заплахи за околната среда и много хора търсят начини да намалят употребата й точно поради тази причина. Тук идва филтрираната вода. Само един филтър, използван в кана за вода, може да спести около 300 пластмасови бутилки вода за еднократна употреба.

В заключение можем да кажем, че филтрираната вода е по-здравословна, по-добра за тялото ви и в полза за планетата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest