Как се прави пилешка супа?
How to Make Chicken Soup?Kako se priprema pileća supa?
gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Как се прави пилешка супа?

Как се прави пилешка супа?

Как се прави пилешка супа?
Комплект от 3 гурме тигана Gourmet Secret-22%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Комплект от 3 гурме тигана Gourmet Secret
72.90 лв.
57.00 лв.
Виж ››

Има ястия, които са любими на всички и стават част от националната кухня. У нас такива са боб чорбата, баницата със сирене, мусаката и пилешката супа.

Супата от пиле се приема като идеалната храна по време на простуди, тя сгрява, лекува и ободрява, а ние имаме и перфектната рецепта за пилешка супа при грип.

В нашата национална кухня пилешката супа е позната в невероятно разнообразие от вариации - с пилешко месо и зеленчуци, само с месото на пилето, с фиде или с картофи, с ориз, застроена или без застройка. Класическата пилешка супа е бистра, но повечето кулинари я правят застроена.

Рецептата не изисква особени умения и може спокойно да се превърне в първия опит в кухнята на всеки начинаещ. Рецептата следва няколко лесни стъпки.

Пилешка супа

В по-голяма тенджера се слага около половин килограм пилешко месо в 2 литра вода и половин чаена лъжичка сол. От количеството на месото зависи колко силен ще е бульонът, а колкото повече месо ври, толкова по-апетитна и ароматна става супата. С домашно пиле вкусът е по-различен и си заслужава опита. Домашно отглежданото пиле се сварява за около час, докато закупеното от магазина изисква по-малко време.

В началото на варенето в тенджерата се образува пяна и тя трябва да се отстрани. След сваряването пилето се изважда и бульонът се прецежда. Ако месото лесно се отделя от костите, значи е добре сварено.

Вкусната класическа супа от пиле изисква добавянето на зеленчуци. Те се режат на малки кубчета. Най-напред в бульона се добавят 1 морков и 1 глава лук, а след около 5 минути и 2 нарязани на дребно картофа. След още 5 минути се натрошава и шепа фиде. След това се оставя супата да ври до пълно сваряване на картофите и фидето.

В това време свареното пиле се обезкостява, накъсва се на малки парчета и се добавя в бульона със зеленчуци, осолява се и се сваля от котлона като се добавя ½ връзка пресен магданоз.

Тези, които обичат застроени супи, могат да направят класическа застройка. Тя се прави от 1 разбито яйце и лъжица кисело мляко, които се размесват добре. Застройката се добавя в супата на тънка струя малко след като е свалена от огъня, защото не бива да бъде вряща, така яйцето ще се пресече.

Приготвяне на пилешка супа

Ако ароматът на пилето не е достатъчно силен за вкуса на кулинаря, може да добави кубче пилешки бульон, който прави супата по-силна.

Задължително вижте и:

- Пилешка супа с фиде;

- Пилешка супа с картофи;

- Супа от пилешки гърди.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest