Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Как се прави пилешка супа - ръководство за начинаещи

Как се прави пилешка супа - ръководство за начинаещи

ЕлиЕли
Помощник Готвач
4124
Как се прави пилешка супа - ръководство за начинаещи
Снимка: Зори
Абсорбатор за премахване на миризми от хладилник InnovaGoods
Практичен аксесоар за вашия дом:
Абсорбатор за премахване на миризми от хладилник InnovaGoods
22.00 лв.

В студените зимни дни или когато сме болни, най-добрият вариант е да се насочим към една топла пилешка супа. Тя ще премахне температурата, ще облекчи болките в гърлото и главата, ще отпуши носа, а и ще ни нахрани, без да натоварва стомаха ни.

Този вид супа е любим на много хора. Става за обяд и вечеря, защото хидратира, засища и не е толкова тежка. Друга причина, поради която да си приготвим пилешка супа, е, че не отнема много време и се приготвя лесно.

Ето и рецептата за тази вълшебна супа.

Пилешка супа по бабина рецепта

Как се прави пилешка супа - ръководство за начинаещи

Продукти, които ще са ви необходими за супата:

1. 1/2 пиле, за предпочитане домашно

2. 1 голяма глава лук

3. 1 голяма червена чушка

4. 2 моркова

5. 1 стрък целина

6. Фиде, около шепа и половина

7. 1 ч.л. мащерка

8. 1 с.л. сол

9. Малко черен пипер (по желание)

10. Две яйца за застройка

Начин на приготвяне на бабината пилешка супа:

Как се прави пилешка супа - ръководство за начинаещи

1. Почистете пилето добре, за да няма нокти и перушина, когато го сложите да се вари. Отстранете главата и краката;

2. Напълнете една голяма тенджера с вода и сложете пилето в нея. Важно е пилето да е покрито с водата. Варете го в подсолена вода. Важно е да се вари с костите, за да може в бульона да останат витамините В1 и В2, които се съдържат именно в костите;

3. Готовото пиле обезкостете и разкъсайте на парчета. Ако не обичате кожата, можете да я премахнете;

4. Измийте добре останалите продукти (зеленчуците). Нарежете лука, целината и чушката на ситно, а морковите - на кубче или шайби (по ваш избор). Прибавете ги към пилешня бульон заедно с мащерката и черния пипер и ги оставете;

5. След като зеленчуците омекнат, добавете пилешкото месо и фидето. Оставете всичко, докато фидето омекне и зеленчуците се сварят;

6. Отстранете от котлона и добавете още малко сол, ако мислите, че е необходимо. Оставете леко да се охлади;

7. В малка купичка разбийте двете яйца и започнете да добавяте в нея по малко от пилешката супа, като бъркате интензивно. Когато температурите се изравнят прибавете съдържанието на купичката към пилешката супа и разбъркайте.

8. Сервирайте бабината пилешка супа топла.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest