В студените зимни дни или когато сме болни, най-добрият вариант е да се насочим към една топла пилешка супа. Тя ще премахне температурата, ще облекчи болките в гърлото и главата, ще отпуши носа, а и ще ни нахрани, без да натоварва стомаха ни.
Този вид супа е любим на много хора. Става за обяд и вечеря, защото хидратира, засища и не е толкова тежка. Друга причина, поради която да си приготвим пилешка супа, е, че не отнема много време и се приготвя лесно.
Ето и рецептата за тази вълшебна супа.
Пилешка супа по бабина рецепта
Продукти, които ще са ви необходими за супата:
1. 1/2 пиле, за предпочитане домашно
2. 1 голяма глава лук
3. 1 голяма червена чушка
4. 2 моркова
5. 1 стрък целина
6. Фиде, около шепа и половина
7. 1 ч.л. мащерка
8. 1 с.л. сол
9. Малко черен пипер (по желание)
10. Две яйца за застройка
Начин на приготвяне на бабината пилешка супа:
1. Почистете пилето добре, за да няма нокти и перушина, когато го сложите да се вари. Отстранете главата и краката;
2. Напълнете една голяма тенджера с вода и сложете пилето в нея. Важно е пилето да е покрито с водата. Варете го в подсолена вода. Важно е да се вари с костите, за да може в бульона да останат витамините В1 и В2, които се съдържат именно в костите;
3. Готовото пиле обезкостете и разкъсайте на парчета. Ако не обичате кожата, можете да я премахнете;
4. Измийте добре останалите продукти (зеленчуците). Нарежете лука, целината и чушката на ситно, а морковите - на кубче или шайби (по ваш избор). Прибавете ги към пилешня бульон заедно с мащерката и черния пипер и ги оставете;
5. След като зеленчуците омекнат, добавете пилешкото месо и фидето. Оставете всичко, докато фидето омекне и зеленчуците се сварят;
6. Отстранете от котлона и добавете още малко сол, ако мислите, че е необходимо. Оставете леко да се охлади;
7. В малка купичка разбийте двете яйца и започнете да добавяте в нея по малко от пилешката супа, като бъркате интензивно. Когато температурите се изравнят прибавете съдържанието на купичката към пилешката супа и разбъркайте.
8. Сервирайте бабината пилешка супа топла.
Коментари