Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Как се прави наистина здравословна пилешка супа

Как се прави наистина здравословна пилешка супа

пилешка супа
Органайзер за хладилник - 4.85л
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Органайзер за хладилник - 4.85л
6.50 лв.

Пилешката супа е любима на малки и големи, но освен всичко е и много здравословна. Доказано е, че тя укрепва имунитета и връща силите ни по време на вирусни заболявания.

Достатъчно богата е на ценни за организма ни животински протеини, като същевременно не е и никак калорична. Истинска кулинарна находка!

За съжаление, в наше време наистина здравословна пилешка супа може да бъде приготвена само от домашно отглеждани пилета и кокошки.

Много често пилешкото месо е пълно с всякакви химикали, антибиотици и хормони. Дори и да закупувате такива пилета, на които има надпис, че са домашно отглеждани или дори са БИО продукт, няма пълна гаранция, че месото е наистина качествено.

Все пак има няколко метода на обработка на пилешкото месо, които способстват изхвърлянето от него на всичко токсично. Ето как можете да се погрижите любимата ви пилешка супа да е и здравословна.

Никога не варете пилето заедно с кожата или вътрешностите му, защото именно в тях се намират най-токсичните вещества, от които се опитвате да се отървете.

Пилето за супата трябва да бъде разделено на части и предварително накиснато в газирана вода за около 2 часа. Освен пречистващо от химикалите действие, този разтвор ще направи и пилешкото месо по-сочно и апетитно.

миенето на пилето прави пилешката супа здравословна

В случай, че не разполагате с газирана вода, можете да пробвате да си направите и марината за пилето от 2 с.л. лимонов сок и 2 с. л. сол, които се разтварят в 1 л вода.

Спазвайки тези пропорции лесно ще изчислите и как да си приготвите разтвор от 2 или 3 л. Важно е след престояването на пилешкото месо за няколко часа в него хубаво да го изплакнете, както и да внимавате с добавянето на сол при последвалата топлинна обработка.

Когато не разполагате с никаква възможност да оставите пилешкото месо предварително накиснато, то поне го измийте много старателно под течаща студена вода.

Отдавна е отминало времето, когато от закупените в магазина пилета приготвяхме ароматни и питателни пилешки бульони. Тъй като не знаете с какви химикали е обработвано пилешкото месо, задължително изхвърлете поне първата вода, в която сте го оставили да се вари.

След като сте се погрижили по този начин с обработката на пилешкото месо, то можете да го приготвите по любимата си рецепта или пък да импровизирате с нови идеи, но определено по-спокойни за собственото ви здраве и това на семейството ви.

А в тази статия можете да видите кои части от пилето не бива да се консумират.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest