gotvach.bg»Статии»Диети»Какво може да се яде по време на Лунна диета

Какво може да се яде по време на Лунна диета

сокове при лунната диета

Напоследък лунната диета набира все по-голяма популярност. В тази статия ще ви разкажем за това какво представлява тя и какво можете да консумирате, ако решите да се подложите на тази диета.

Лунната диета се прави само 24 часа. Тя е базирана на консумацията на повече течности и е напълно съобразена с фазите на Луната - новолуние, след което следва първа четвърт, след това е пълнолунието и накрая е последната четвърт.

Диетата е известна поради факта, че само за 24 часа дава много добри резултати. Лунната диета започва, когато Луната навлезе в една от четирите фази. Спазването на диетата в тези 24 часа е абсолютно задължително.

Докато трае тази диета, храната е забранена. Единственото, което се приема, са прясно изцедени сокове от пресни плодове и зеленчуци. Към тези сокове е позволено да се добави малко количество мед.

Препоръчват се чайовете, по-точно билковите с мед, и е задължително да се пие минерална вода. Винаги, когато усетите жажда, приемайте течностите, които са позволени. Те ще ви помогнат да бъдете свежи и да се чувствате тонизирани.

пиене на вода при лунна диета

Лунната диета работи най-вече за здравето на бъбреците и стимулирането на тяхната по-добра дейност, организмът се пречиства, а също така се подсилва имунната система. Важно е да се знае, че по време на тези 24 часа алкохолът е абсолютно забранен.

След като приключите с режима, е хубаво да се хапват повече плодове и зеленчуци, както и меса, които не са тлъсти. Не се препоръчват храни, които са пържени, непосредствено след като изтекат 24-те часа на режима.

В рамките на 1 седмица след приключване на режима не трябва да се преяжда, не трябва да се натоварвате и да се подлагате на стрес. Трябва да сте максимално спокойни.

Препоръчват се задушени, варени или печени ястия.

Какъвто и режим да решите да спазвате, то е задължително да се консултирате с лекар, защото един режим може да е подходящ за едни хора, но да е вреден за други.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest