Gotvach.bg»Статии»Любопитно»Особености на швейцарския шоколад

Особености на швейцарския шоколад

Особености на швейцарския шоколад

Сред любителите на шоколада се е наложило виждането, че най-добър е швейцарският шоколад. И въпреки че Швейцария не е родина на шоколада, той е истинска емблема на страната. Какво го прави по-различен и забележителен сред другите шоколадови предложения?

Особености на швейцарския шоколад

Има няколко предпоставки, които са се оказали решаващи за първото място на шоколадовата швейцарска сладост сред други шоколадови изкушения.

Швейцарска прецизност при създаването на шоколад

Швейцарците са известни с прецизността си във всички области, включително при производството на шоколад. Те винаги създават най- прецизните форми и парчета, независимо от марката на шоколада.

Най-висок стандарт

Качеството на швейцарските шоколади е най-високо. Повечето швейцарски марки се отличават с избора на суровини. Естествените материали създават висококачествен шоколад с изтънчен и деликатен вкус, който се топи в устата. Швейцарският шоколад не създава послевкус или пясъчно усещане след консумация.

Швейцарски шоколадови открития

Швейцарски шоколад

През 17-ти и 18-ти век шоколадът не е бил луксозна храна, каквато е сега, а по-скоро е създавал неприятно усещане при дъвчене.

Първа фабрика за шоколад в Швейцария

Промяната в шоколада започва от Швейцария, когато Франсоа Кайлер създава първата фабрика за шоколад в град Веве. Благодарение на тази стъпка започва развитието на шоколадовата индустрия и последвалите открития.

Първи млечен швейцарски шоколад

През 1870 година в Швейцария е създаден първият млечен шоколад, спечелил голяма популярност още със създаването си.

Изобретен е метода на конширане

Рудолф Линдт е първият производител, който прилага метода на конширане, създавайки през 1879 година първият топящ се в устата шоколад. Той е първият, който хомогенизира продукта и създава страхотния му вкус.

Първи иновации в производството на шоколад

Шоколад

Швейцарските производители са и първите, които комбинират традиционните рецепти с иновативни подходи. Култовата марка Тоблерон предлага шоколад с атрактивна и разпознаваема навсякъде форма, съчетана с невероятен вкус и предлагана във вариант черен, млечен и бял шоколад.

Първи бял шоколад

През 1930 година Нестле пуска първият бял шоколад в Швейцария, създаден съвсем случайно, когато производителите планирали да изхвърлят излишното какаово масло, а вместо това получили нов продукт.

Най-известният шоколадов продукт

На Швейцария принадлежи и най-известният шоколадов продукт. Това е шоколадът Милка.

Разберете още и сладката история на белгийския шоколад.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest