Френската диета напоследък набира все по-голяма популярност, защото за две седмици може да се постигне невероятен резултат – отслабване с осем до десет килограма!
Диетата включва консумацията на варено месо, листни зеленчуци, кафе, млечни продукти и сухарчета, но в много ограничено количество. Френската диета е една от най-древните и най-строги диети.
Всевъзможни сладкиши, алкохол, сол и захар са забранени по време на диетата. Тя се базира на два принципа. Първият е ограничаване на дневната норма на калории до 2000, а вторият е ускоряване на обменните процеси, които спомагат за изгаряне на натрупаната мазнина.
Приемите на храна са три, без допълнителни хапвания между основните хранения. Продуктите трябва да са с високо съдържание на белтъчини, а въглехидратите и мазнините са ограничени до минимум.
Между храненията се разрешава консумацията на минерална вода и неподсладен зелен чай. Нискокалоричното хранене позволява да се постигне желание ефект само за две седмици.
Затова диетата е безценна в моменти, когато трябва експресно да отслабнете за важно събитие. За диетата са необходими съвсем обикновени продукти и няма нужда да имат готварски умения – продуктите само се варят.
Френската диета е забранена за подрастващи, както и за хора, които имат проблеми със стомаха, сърцето и кръвоносните съдове. През втората седмица се яде същото, което и през първата.
Първи ден
Закуската е една чаша кафе или чай, обядът – две сварени яйца с един домат, вечерята – двеста грама немазно сварено месо със салата от листни зеленчуци.
Втори ден
Закуската е кафе или чай с един сухар, обядът – двеста грама сварено немазно месо, вечерята – двеста грама сварено немазно месо или риба, с гарнитура от салата от листни зеленчуци.
Трети ден
Закуската е чаша кафе или чай със сухар, обядът – триста грама задушени в масло моркови, един домат и един цитрусов плод. Вечерята представлява две сварени яйца, двеста грама немазно сварено месо или шунка плюс салата от листни зеленчуци.
Четвърти ден
Закуската е кафе или чай със сухар, обядът – сварено яйце, един суров морков и сто грама сирене. Вечерята е плодова салата без подсладители и една чаена чаша кисело мляко.
Пети ден
Закуската са два настъргани моркова, овкусени с лимонов сок, допълнени от обичайните кафе или чай. Обядът е двеста грама сварена риба и един домат, а вечерята – двеста грама немазно сварено месо.
Шести ден
Закуската е чаша кафе или чай, обядът – двеста грама сварено пилешко месо и салата от листни зеленчуци, вечерята – двеста грама немазно сварено месо.
Седми ден
Закуската е чай или кафе, обядът – двеста грама сварено немазно месо и една ябълка, вечерята – двеста грама шунка.
Коментари
а от японската ефекта е поразителен.