Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Ползата от най-мазния плод

Ползата от най-мазния плод

Нина НордНина Норд
Джедай
825
Авокадо
Тенджера за спагети с двойно дъно - 6 литра
Качество без компромис:
Тенджера за спагети с двойно дъно - 6 литра
115.00 лв.

Авокадото, което някои мислят за зеленчук, всъщност е плод, просто не е толкова сладък, колкото се очаква обикновено от плодовете, затова пък е много по-полезен от някои сладки плодове.

Колкото и странно да звучи, това е мазен плод. Мазнините, които се съдържат в авокадото, се усвояват лесно и бързо от организма, тъй като зеленият плод е богат и на ненаситени мастни киселини.

В него практически отсъстват въглехидратите, но ако често хапвате авокадо, забравете мечтите си за стройна фигура, тъй като калоричността на авокадото е 223 калории за сто грама.

Но веднъж седмично можете да хапнете ястия с добавка от авокадо, защото то е много богато на минерални вещества, микроелементи и витамини.

Тъй като авокадото съдържа голямо количество витамин В и Е, то предпазва от инфаркт и помага по-лесно да се справите със стресовите ситуации.

Резени Авокадо

Освен това този вълшебен плод помага и за видимото изглаждане на съществуващите вече бръчици на лицето и предпазва от появата на нови благодарение на чудесните си съставки.

Трябва много внимателно да почистите авокадото, защото кората и семките му не само че не стават за ядене, но са богати на вещества, които ще навредят на здравето ви.

Изберете меко авокадо, а ако е твърдо, го оставете да престои една нощ в хартиен плик с една ябълка, това ще го накара на сутринта да е меко като масло.

Разрежете го на две, без да срязвате костилката му. Просто прокарайте ножа по цялата му повърхност. След това стиснете в горната част авокадото и раздалечете долните две части, за да извадите костилката.

Авокадото, веднъж обелено, много бързо потъмнява. За да запазите приятния му зелен цвят, трябва леко да го напръскате с лимонов сок. Най-известното ястие с авокадо е сосът гуакамоле.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
52
47
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Ирина
Ирина
За да се запази свежият зелен цвят на гуакамолето се поставя семката на използваното авокадо.И още-гуакамоле не е сос.
23.04.2013 11:52
1
3