gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Осем алтернативи на газираното

Осем алтернативи на газираното

Осем алтернативи на газираното
Точило за ножове с различни наточвания
Практичен аксесоар за вашия дом:
Точило за ножове с различни наточвания
20.00 лв.
Виж ››

Кока кола или Пепси? Това е спор, стар колкото света. Приемът на газирани напитки или сода е свързан със загуба на костна маса и остеопороза. Много от нас са наясно с този факт, но въпреки това се превръщат в "содахолици".

Ако жаждата ви притеснява, имате много по-добри алтернативи от газираните напитки. Вижте списъка:

Осем алтернативи на газираното

- Зелен чай. Той се предлага в огромно разнообразие и със стотици аромати. Зеления чай може да се консумира охладен. Той не само е по-малко калоричен, но има куп ползи за здравето. Зеленият чай помага при сърдечно-съдови заболявания, затлъстяване, хипертония и диабет. Неговите отлични антиоксидантни свойства помагат за облекчаване на стреса.

- Нискомаслено прясно мляко. Ако досега сте били редовни консуматори на сода или газирана напитка, тогава не е изключено да страдате от калциев дефицит. Изследванията върху газираните напитки са установили, че високото ниво на фосфат води до недостиг на калций и намаляване индекса на костната маса. Следователно приемът на висококалциево обезмаслено мляко и соево мляко ще бъде от полза, докато се възстанови нивото на калций в организма ви. Млякото също така ще ви подсигури добро количество протеини, рибофлавин и някои жизненоважни минерали.

Осем алтернативи на газираното

- Фрешове. Някои пресни и сочни плодове, смесени с лед, са отлична разхладителна напитка. Плодовете са не само богати на витамини и минерали, но те ​​съдържат естествена захар, която осигурява незабавен енергия и антиоксиданти в борбата със стреса. Нищо не може да ви подейства по-успокояващо от фреш-напитките.

- Кафе. То е любимата напитка на много хора. Кафето е полезно, когато се приема в ограничени количества (до 2 чаши на ден). И по-здравословно, когато се комбинира с обезмаслено мляко и малки количества захар. Кафето не само помага за предотвратяване на кариес на зъбите, но също така има слабително и диуретично действие.

Осем алтернативи на газираното

- Студен чай. Готовите напитки студен чай от магазина имат високо съдържание на захар. Но защо просто не си направите студен чай у дома? Използвайте естествени подсладители като мед. Добавете любимите си вкусове като лимон, праскова, мента, канела или ванилия.

- Вино. Червеното вино, ако се консумира в ограничено количество (едно чаша за жените и две чаши за мъжете на ден) има положителен ефект срещу сърдечно-съдови заболявания, болестта на Алцхаймер и дори рак.

- Зеленчукови сокове и бульони. Колко хубаво щеше да бъде, ако можете просто да пиете любимите си зеленчуци! Можете да направите витаминозни сокове и бульони от любимите си зеленчуци. Те са богати на фибри, на витамини и минерали.

- Вода. Харвардското училище за обществено здраве посочва, че обикновена вода е най-здравословната напитка. Тя държи организма хидратиран и помага за промиването на всички токсини от тялото. Водата не само поддържа рН в кръвта, но също така си запазва електролитния баланс в организма.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest