gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Динята лекува сърцето и импотентността

Динята лекува сърцето и импотентността

AdminAdmin
Дарт Вейдър
95043k
Диня
Комплект от 3 гурме тигана Gourmet Secret
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Комплект от 3 гурме тигана Gourmet Secret
72.90 лв.
Виж ››

Напоследък все повече изследвания разкриват непознатите здравословни ползи от вкусната и сочна диня. Наскоро Gotvach.bg ви информира, че не морковите, а динята е най-полезният продукт за подобряване на зрението.

Сега ще се спрем върху други ценни свойства на динята. Оказва се, че хапването на сладкия плод действа като естествена виагра. Учени предполагат, че в състава си динята има субстанция, която събужда сексуалната мощ и повишава либидото, като в същото време предпазва кръвоносните съдове от претоварването, предизвикано от приема на медикаменти със същия ефект.

В този смисъл динята е изключително полезна и за сърцето. Честото консумиране на диня подобрява функциите на сърдечния мускул и циркулацията на кръв. Това се случва благодарение на присъствието на определени аминокиселини в плода.

Динята е способна да повлиява добре проблеми с ерекцията. Консумирането на диня има същия ефект, какъвто се постига с медикаменти, подпомагащи ерекцията. При усвояването й в организма се отделя азотен окис, който действа благотворно на кръвоносните съдове, като по този начин се подобряват еректилните функции.

Редовната консумация на диня според специалистите се справя успешно срещу импотентността.

Високото съдържание на калий в сладкия плод го правят перфектната храна и за спортисти. Динята допринася за по-доброто здраве на мускулите, намалява риска от мускулни спазми и разтежения. Препоръчва се след всяка по-натоварена тренировка да се изяжда по един резен диня. Това ще премахне болката в мускулите.

Ядене на Диня

Освен това динята помага за здравословната загуба на излишните килограми, тъй като воднистият плод е с ниско съдържание на калории. Той засища, без да се налага прием на много калории. Естествената сладост на динята ще задоволи и желанията ви да си хапнете нещо сладичко.

Динята подобрява и имунната система. Тя помага за пречистването на организма от токсини. Плодът успешно отвежда амоняка и други токсични елементи от тялото. Излишъкът на амоняк в тялото може да е причина за отпадналост, бъбречни и чернодробни болести.

Доказано е още, че динята подобрява инсулиновата сензитивност при хората с заболяване на диабет тип 2.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest