Бирата е една от най-консумираните напитки по цял свят. Според статистическо проучване тя гордо застава на трето място след водата и чая.
Тя се смята, че е една от най-старите напитки, получени след ферментация. Производството на бира започва със смилането на малца, за да може по лесно да се разгради до аминокиселини и захари.
Пиенето на бира или алкохол може да доведе до висока кръвна захар, което е условие за прекомерно количество глюкоза, която циркулира в кръвта. Хипергликемията е преди всичко симптом на диабет, при който има повишени нива на кръвна захар или глюкоза в кръвния поток.
Тя се проявява в резултат на неправилно производство на инсулин, което е химичното вещество, позволяващо на клетките да получават енергия от преработената глюкоза.
На всеки му се е случвало да изпие една-две бири и след това да се чувства преуморен, да му се иска да поспи малко или да се чувства така сякаш нещо е изсмукало жизнените сили на тялото му.
Всички тези неща са в резултат на увеличеното количество на захар в кръвта и ако сте се питали какво изпитва един диабетик, то може би в тези симптоми се крие отговора.
Лекарствата, които контролират диабета, дали това е инсулин, или някой друг медикамент за понижаване на кръвната захар, могат да бъдат засегнати от приема на алкохол и в частност от бирата.
Американската диабетна асоциация препоръчва да избягвате бирата и всички алкохолни напитки, когато кръвната захар ви е ниска и стомаха ви е празен.
Алкохола като и бирата спират производството на глюкоза от черният дроб. Това може да доведе до замайване, гадене, а в някои случаи дори до кома.
За това ако имате диабет, независимо от какъв тип е той, бъдете внимателни с бирата. Тя е много приятна и потушаваща жаждата напитка, но може би е по-добре за вас да не ѝ се наслаждавате.
Коментари