Според официална статистика в България работещите жени са повече от работещите мъже, което означава, че почти всяка втора дама е работеща жена. Заедно с всички служебни ангажименти тя трябва да се грижи за домашния уют, децата, да приготвя храната, да полага грижи за себе си и за семейството си. Всичко това е толкова изморително, че понякога ТЯ-жената е много повече от майка, съпруга, домакиня и съвестен служител събрани в едно. За това нейната диета трябва да бъде добре балансирана, бърза и лесна за изпълнение.
Едно доста удачно предложение за всяка работеща жена е диетата с извара. Това е три дневна диета, която включва извара и грейпфрут, плодове и зеленчуци. Грейпфрута спомага на ензимите, които отговарят за изгарянето на мазнините в човешкото тяло и в комбинация с нискомаслена извара се превръщат във враг на излишните килограми.
Тази диета трябва да бъде спазвана в продължение на три дни, като резултата от нея е загуба от 3.5-4.5 килограма. Можете да комбинирате изварата по различен начин с любимите си плодове и зеленчуци, а когато усетите глад си хапвайте по няколко парченца грейпфрут. Тайната се състои в това да похапвате малки порции и то често, като включвате изварата в храненията ви. След тридневната диета с извара бавно и плавно се върнете към нормалния си режим на хранене и ако е необходимо след седмица повторете диетата отново.
Примерен диетен план:
10:00 ч. – кафе (без захар) + 100 гр. нискомаслена извара, в комбинация с някои от любимите ви подправки и половин грейпфрут.
12:00 ч. – домат, яйце, както и някои от зелените зеленчуци (по избор).
14:00 ч. – ябълка или плод по избор с ниско съдържание на въглехидрати.
16:00 ч. – 100 гр. нискомаслена извара + червен пипер + краставица или някой зелен зеленчук.
22:00 ч. – чаша бяло вино.
Ако почувствате жажда или глад пиете вода или ядете грейпфрут. Също така можете да разнообразите диетата си с различни комбинации от плодове, зеленчуци и подправки. Избягвайте солта и сладкарските изделия. Разрешено е да се пие и айран от обезмаслено мляко овкусен с лъжичка канела.
Коментари