gotvach.bg»Статии»Кулинарни Новини»Най-голямото капучино в света

Най-голямото капучино в света

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
24835k
Най-голямото капучино в света
Двустенна термо чаша за кафе - 220 мл
Препоръчано за теб:
Двустенна термо чаша за кафе - 220 мл
15.00 лв.
Виж ››

Капучино с рекордни размери постави нов връх сред причудливите постижения, записани в Книгата с рекордите на Гинес. Огромната напитка от кафе и мляко бе забъркана на централния площад в столицата на Хърватска – Загреб, от кафе-специалисти, пристигнали от всички краища на страната.

За по-малко от 3 часа в центъра на хърватската столица бе напълнена с капучино нечувано голяма чаша. За целта на площада бяха инсталирани 22 кафе машини, които неуморно се „трудеха”, докато запълнят чашата гигант, побираща внушителните 2012 ароматно кафе.

По този начин в Хърватска поставиха нов рекорд за книгата на Гинес, като направиха най-голямото капучино в света. Над 1000 специалисти в правенето на ароматно капучино от цяла Хърватска се впуснаха в професионалния подвиз, в резултат на което успяха да напълнят огромна чаша с кофеиновата напитка.

Традиционно капучиното съдържа три равни части еспресо, мляко и млечна пяна. Припомняме, че през 2009 година 80 амбициозни баристи от Прага успяха да произведат 2117 литра капучино. Въпреки това обаче постижението от Загреб е официално признато и сертифицирано, защото тази категория е нова за книгата на Гинес.

Най-голямото капучино в света

Представителят на Гинес Сейда Субаси заяви: „Тази категория е нова за книгата с рекордите Гинес. Винаги, когато се поставя даден рекорд, е задължително да има минимално изискване за покоряването й. В случая за най-голямо капучино условието беше минимум 1500 литра.”

По повод веселата приумица на хърватите на централния площад в Загреб се събра огромна тълпа от любопитни и ентусиазирани хора. Цялата процедура по пълненето на рекордната чаша стана пред очите на зрителите, които имаха възможност да наблюдават случващото се стъпка по стъпка.

Рекордът за най-голямо капучино в света стана по повод отбелязването на 150 години от основаването на голяма австрийска компания за кафе, която бе и спонсор на зрелищното събитие.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest