Напоследък едно от модните течения в храненето е консумацията на полезни хамбургери. През тази година хамбургерите с пуешко месо станаха хит в някои страни, тъй като пуешкото съдържа по-малко калории и от пилешкото месо. Полезните хамбургери се отличават и с голямо количество зеленчуци и липса на мазни сосове на основата на майонеза.
Най-модерните хапки и изискани мезета през тази година са кръглите. Няма значение дали са студени или топли, те трябва да са с формата на сфера.
Фалафели, топки от сирене, кашкавал, пилешко или риба, оризови топчета – всичко това е фаворитът на тази година в областта на храненето. Те се приготвят лесно, изглеждат добре и са лесни за консумация.
Модерната закуска вече не са мюсли, макар че те дават достатъчно енергия и тонус за целия ден. На мода е гранолата. Тя се е появила преди стотина години, когато един доктор запекъл зърнени храни във фурната и ги хапнал с прясно мляко. Той се опитал да продаде изобретението си, което нарекъл гранола, но то нямало успех.
Днес гранолата е фаворит на диетолозите, както и на всички, които искат да отслабнат и да хапват нещо вкусно. Можете сами да си направите гранола. Необходими продукти: 4 супени лъжици овесени ядки, 1 чаша смес от различни ядки, нарязани на дребно, малко кокосови стърготини, 1 чаена лъжичка канела, щипка сол, половин чаша мед, половин чаша стафиди или нарязани сушени плодове.
Всичко освен сушените плодове се разбърква и се изсипва върху хартия за печене в тава. Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса. Разбърквайте, докато овесените ядки станат златисти. Извадете от фурната, добавете стафидите и сушените плодове и охладете, като разбърквате периодично. Пресипете в кутия и съхранявайте в хладилник.
Фингър фуд, или иначе казано, яденето с пръсти, също е на мода. Тя обаче е подходящо само за събиране с приятели, а не за официални или за романтични вечери.
Коментари