gotvach.bg»Статии»Кулинария»Топ 10 на най-добрите готвачи в света

Топ 10 на най-добрите готвачи в света

AdminAdmin
Дарт Вейдър
95042k
Известни готвачи
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
Препоръчано за малки и големи:
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
22.00 лв.
Виж ››

Десетте най-добри готвачи в света не само успяват да сбъдват мечтата на живота си – да работят това, което обичат, но трупат и милиони долари от любимата си работа.

На първо място е Рейчъл Рей. Тя е една от най-добрите готвачки в света и запознава телевизионните зрители от години с ястията от световната кухня. Годишно Рейчъл печели 18 милиона долара.

Книгата на Пола Дийн

Австриецът Волфганг Пак, който изкарва по 16 милиона долара на година, е започнал невероятната си кариера в лосанджелиски ресторант. Той се научил да готви благодарение на майка си. Вече две години Пак готви за тържествената вечеря за 1600 гости, която се организира след връчването на наградите Оскар.

На трето място е британецът Гордън Рамзи, който успява да спечели по около 8 милиона долара годишно. Той води предавания по американски и британски телевизии.

Рейчъл Рей

На четвърто място е японецът Нобуки Мацушима, който изкарва по 5 милиона долара на година. Специалитетът му, естествено, е суши.

На пето място е французинът Ален Дюкас, който изкарва около 5 милиона долара на година. Ален е започнал кариерата си като 16-годишен. Той започнал от най-ниското ниво, докато не се издигнал до главен готвач. Дюкас е носител на най-високото френско отличие – ордена на Почетния легион.

Годън Рамзи

На шесто място по рейтинг е кралицата на южноамериканската кухня Пола Дийн, която изкарва по 4.5 милиона годишно. Пола станала готвачка на 19 години след смъртта на майка си. Тя страдала от агорафобия – страх от открито пространство и не можела да работи никъде.

Пола се посветила на кулинарията, за да се опитва да лекува фобията си по този начин. След 20 години труд нейната терапия се превърнала в печеливша империя. С помощта на синовете от краткия си брак тя успяла да спечели милиони.

Пола Дийн

На седмо място е италианецът Марио Батали, който е започнал кариерата си като мияч на чинии. Днес Марио изкарва по 3 милиона на година.

Въпреки че след специализацията му като готвач Марио получил предложения да работи за високи заплати в известни ресторанти, той предпочел да се уедини в малко италианско селце, където изучил тънкостите на селската италианска кухня. С помощта на тези рецепти той успял да се качи на върха.

На осмо място е Том Количо, който изкарва по 2 милиона на година. Според легендата Том успял да стигне до върха благодарение на рецепти от книги за домакини.

На девето място е готвачът Боби Флей, който изкарва по 1.5 милиона долара годишно.

На последно място е един от най-известните готвачи в света – Антъни Бурдейн, който изкарва малко по 1.5 милиона долара годишно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest