Чаят е напитка за ценители. И въпреки че мнозина от нас го консумират само в студените месеци от годината или когато се борят с някаква настинка, то истинските ценители на чая му се наслаждават по всяко време.
Международният ден на чая се отбелязва на 15 декември, а културата и традициите на пиене на чай е различна в различните страни по света. Сигурно ще ви е любопитно да разберете, че чаят в Тибет се поднася най-често с добавка на мляко от тибетски як, а в нередни случаи му се прибавя и сол, масло, както и запържено брашно.
В Монголия пък варят чаените листа с ориз, дори месо, пелмени и разтопена овча мазнина. Но като оставим настрана чаените традииции и привички по света, сега ви предлагаме класацията Топ пет на най-добрите чайове, които може да видите в галерията горе, както и да разберете какво ги прави толкова специални.
Коментари