Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Напълнява ли се от грозде

Напълнява ли се от грозде

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k2k
Ядене на грозде

Полезните свойства на гроздето са били забелязани от хората преди стотици години. То е било смятано за лекарство, което лекува много болести, и е било препоръчвано от народните лечители.

Само няколко зърна от този вкусен плод бързо връщат бодростта, помагат при астма и смекчават секрета в бронхите. Благодарение на витамините А, В6 и С гроздето активно участва в производството на фолиева киселина.

Гроздето успешно намалява чувството на сънливост, преборва болките в гърба и стомаха. Освен съдържащите се в него витамини, то е богато и на важни минерали – калций, калий, желязо, магнезий, фосфор и селен.

Напълняване от Грозде

Гроздето само по себе си е достатъчно калорично и може да замени по калоричност почти всеки продукт. Един килограм от него се равнява на 227 г хляб, 387 г месо, 1 кг картофи или 1 литър мляко.

Много хора се отказват от гроздето именно заради неговата калоричност. Това е правилно, ако се използва за десерт след обилна трапеза, тъй като в големи количества след обилно хранене може да предизвика натрупване на излишни килограми.

Но гроздето може да бъде също така чудесен помощник в борбата с излишното тегло. Гроздовата диета може да осигури свалянето на няколко килца само за 4 дни и ще спомогне за изхвърлянето на токсините от организма.

Грозде

1-ви ден: закуска - накиснати в топла вода шепа овесени ядки и шепа гроздови зърна, нарязан на парчета портокал и 50 мл обезмаслено мляко. Обяд – салата от варена тиква, зелена салата, лимонов сок и шепа гроздови зърна. Вечеря – салата от зеленчуци с добавка - парче варено пуешко или пилешко филе.

2-ри ден: Закуска – една чепка грозде. Обяд – сварен кафяв ориз - около 150 грама, със скариди и стафиди. Вечеря – запечен небелен картоф, зеленчукова салата и сок от грозде.

3-ти ден: закуска – препечена филийка пълнозърнест хляб, обезмаслена извара и шепа зърна от тъмно грозде. Обяд – варена немазна риба, кисело или прясно зеле и тъмно грозде. Вечеря – сок от грозде - без ограничения в количеството.

4-ти ден: закуска – ръжен хляб с обезмаслена извара и стафиди. Обяд – 100 грама пилешко филе, сварено и поднесено с 50 грама картофено пюре. За десерт - чепка грозде. Вечеря – варена или печена риба - около 150 грама, зеленчуци на пара и 1 чепка грозде.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
жужа
жужа
15.10.2013 06:34
А ако имаш проблем със стомашно чревния тракт ще ти се лазкаже фамилиятя
0
0
Ели Момчева
Ели Момчева
24.09.2013 11:07
Не дремете, а действайте, дава резултати естествено, още ли не сте опитали десертните сортове българия, велика, троя, супер са, със семките обаче
0
0