Черният пипер лекува ангина
Black Pepper Treats Angina
gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Черният пипер лекува ангина

Черният пипер лекува ангина

Черен пипер
Комплект за готвене с гранитно покритие - 5 части
Качество без компромис:
Комплект за готвене с гранитно покритие - 5 части
129.00 лв.
Виж ››

Пикантната съставка, която се съдържа в черния пипер и която ни кара да кихаме, помага и за сваляне на килограми, сочи проучване. Пиперинът се бори успешно с излишните мазнини в организма и освен това предпазва от натрупването на нови. Изследователи смятат, че черният пипер трябва да се използва за лечение на затлъстяването.

Дори се препоръчва към зеления чай, който ни помага в борбата с килограмите, да добавяме ½ ч.л. смлян черен пипер. По този начин се засилва ефектът на чая.

Това, разбира се, не е единствената полза, която черният пипер може да ни донесе. Подправката има и антибактериални свойства – изключително ефикасно средство е за лечение на настинка, кашлица, ангина.

Най-лесният вариант, по който можете да го използвате, е да го добавите във вече приготвената супа. Друга рецепта от народната медицина включва освен черния пипер и пчелен мед.

Смесвате 1 ч.ч. мед с 1 с.л. пипер – хубаво разбърквате, за да може пиперът да се разпредели навсякъде. От тази смес се приема по 1 ч.л. поне три пъти дневно. Рецептата е ефикасна при бронхити и ангина.

Мед

Има и друг вариант на рецептата – освен мед и черен пипер използвайте индийско орехче. Слагате ½ ч.л. и от него и от черния пипер в меда. Вземайте от сместа отново по 1 ч.л., но не преглъщайте веднага лечебната смес – задръжте я в устата си известно време.

Против болки в гърлото има и още една рецепта, за която ще ви трябва ракия. Този метод не е подходящ за прилагане върху бременни жени, кърмачета и малки деца.

Вземате парче памук, което да е достатъчно широко, за да обиколи врата ви, напоете го с ракия и поръсете със смлян черен пипер. След това сложете памука на гърлото и отгоре сложете вълнен шал. С този компрес трябва да престоите една нощ.

Ако времето позволява, можете да си направите и греяно вино, в което, както знаете, също се добавя черен пипер, но този път на зърна. Тази рецепта бързо ще ви облекчи и ще прогони кашлицата и настинката.

Черният пипер може да се използва още за подобряване на храносмилането, при дихателни проблеми, полови разстройства, болки в ставите, мускулни неразположения, проблеми с нервите и др.

Според скорошно проучване пиперинът, който се съдържа в черния пипер, усилва когнитивните функции на мозъка и успешно се бори с депресиите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest