Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Новини»Велосипед забърква екосладолед

Велосипед забърква екосладолед

Антония Р.Антония Р.
Джедай
1k1232
Сладолед

Всеки може сам да си приготви вкусен сладолед и то благодарение на велосипед. Идеята е на малката сладоледена къща Peddler`s Creamery в Лос Анджелис.

Сладоледът ще се бърка, като се въртят педалите на велосипед за 20-минути. Порцията, която човек сам си направи, ще може да си я хапне напълно безплатно.

Произведеният продукт е напълно натурален и съобразен с екологичните изисквания, заради което идеята на сладоледената къща беше буйно приветствана от екоорганизациите.

Американската сладоледена къща произвежда собствена марка сладолед от местно закупени органични съставки. Всяка партида се забърква чрез въртенето на педалите на велосипед. Карането на колелото в сладоледената къща осигурява и млечни и немлечни опции за хапване на десерт.

За да се приготви сладоледът, педалите на велосипеда трябва да се въртят за 15-20 минути. По този начин човек, освен че ще приготви собствена партида сладолед, и ще се раздвижи.

Шоколадов сладолед

Уловката при приготвянето е, че педалите трябва да се въртят с 25 километра в час, като скоростта не трябва да се намалява, докато сладоледът не е готов.

Произведената порция от сладкото изкушение ще е безплатна като награда за положените усилия.

От сладоледената къща планират да монтират велосипедите за сладолед и в по-малки специализирани магазини. Планира се също и пускането на сладоледени колички, които да доставят от студения десерт в Лос Анджелис.

Искаме клиентите ни да са щастливи и доволни, а Земята да е защитена при производството на сладолед – заявяват от американската сладоледена къща.

Междувременно беше избран и най-добрият сладолед за 2014 година. Победителят е карамелизиран бадемов сладолед, наречен Потопен бадем. Той е дело на австралийците Сидни Джон и Сам Краул.

Потопен бадем триумфира над 23 други сладоледа, представени на състезанието.

Сладоледът е приготвен от ванилия, доставена от Мадагаскар и карамелизирани бадеми, изпечени с кафе. Вкусът на този сладолед бе обявен за най-неповторим за 2014 г.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest