Gotvach.bg»Статии»Любопитно»Британец изяде 33 глави чесън за 1 минута

Британец изяде 33 глави чесън за 1 минута

Скилидка Чесън

Британецът Дейвид Грийнман победи в необичайно състезание. 34-годишният мъж погълна 33 глави иберийски чесън в рамките на една минута.

Това постижение Дейвид прави по време на световното първенство по тази дисциплина, което е проведено в град Чидиък, Великобритания.

Сребърен медал отива при участник, който е изостанал от победителя само с две глави, а участникът, който е на третата позиция е похапнал 28 глави от чесъна.

Оказва се, че този вид чесън е изключително ароматен и според повечето хора, които са присъствали на чесновия „мондиал“, си е истинско геройство, ако изобщо успееш да похапнеш една глава.

Организатор на ароматното събитие е Марк Ботрайт – 50-годишен фермер. Според него, ако победителят беше решил да целуне жена си за доброто представяне след края на състезанието, вероятно щеше да я умъртви.

Страданието за едни е забавление за други – колкото и неприятно да е било всичко това за участниците, публиката определено се е забавлявала.

Присъстващите се шегуват, че все пак има и добра страна в изяждането на такива количества чесън – по време на цялото състезание никой не се е разболял.

Чесън

Отдавна е известно, че чесънът е изключително полезен за организма, разбира се, не в толкова големи количества. Съществуват доказателства, че чесънът може да понижи опасността от рак на кожата, белите дробове, дебелото черво, гърдата.

Според специалисти причината е в това, че ароматният чесън всъщност възпира формирането на канцерогенните съединения нитрозамини.

Китайски учени са напълно убедени, че яденето на суров чесън предпазва от рак на белите дробове. От Световната здравна организация също насърчават похапването на минимум една скилидка чесън всеки ден, а германските лекари вече изписват таблетки с чесън като средство против атеросклероза.

Според скорошно проучване пък, за да бъде най-полезен, чесънът трябва да се консумира непосредствено, след като се обели. Американски специалисти препоръчват да не го подлагаме на термична обработка, ако искаме да се възползваме от неговите целебни свойства.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest