Рибешките глави обикновено са продукт, който изхвърляме. Познавачите обаче знаят, че това е една от най-хубавите и апетитни части на рибата, стига да сте наясно как да я оползотворите. С глави от риба могат да се приготвят редица вкусни чорби, ястия и мезета, пред които никой не може да устои.
В главата на рибата се съдържа и най-вкусната част от рибното месо, а именно - бузите. За жалост размерът им е твърде малък, за да може да си угодим с количества, с които нашенецът е свикнал, и това, което ни остава, е просто да си повторим, че хубавите неща са в малки опаковки.
От главите на рибите могат да се приготвят още много вкусотии. Един от вариантите е бульон, който перфектно може да послужи за основа на всяка една зеленчукова супа. Друг пък е рибно мезе, приготвен от месото, което остава от неизползваните рибни глави.
А в галерията горе сме подбрали 2 майсторски рецепти с рибешките глави, с които може да упражните кулинарните си умения.
Коментари