Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Какво да приготвим с печурки

Какво да приготвим с печурки

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k
Гъби

Печурките са вкусни и полезни и с тях могат да се приготвят различни ордьоври и салати. Изненадайте близките си със салата от печурки и рачешки ролца.

Продукти: 800 г стерилизирани печурки, двеста грама черни маслини без костилки, 300 г царевица от консерва, десет рачешки ролца, половин чаена чаша ориз, магданоз, олио и сол на вкус, 1 глава лук.

Сварете ориза в солена вода, без да е разкашкан. Изплакнете го със студена вода. Отцедете гъбите и ги нарежете на ситно, като една част оставите за украса на салатата.

Нарежете на ситно лука, отцедете маслините и ги разрежете на четири, нарежете рачешките ролца на ситно, добавете към всички продукти ориза и отцедената царевица.

Добре разбъркайте салатата и добавете обилно количество зехтин, а също така сол и черен пипер на вкус. Оформете салатата като торта, намажете със салатен сос отгоре и украсете с цели печурки. Поръсете с магданоз.

Солена Торта

От печурки се приготвя вкусна солена торта, която ще изненада приятно любителите на добрата кухня. Продукти: 5 яйца, 200 г заквасена сметана, 200 г брашно, сол на вкус, половин чаена лъжичка сода, 200 г течна сметана, 300 г топено сирене, копър и зелен лук на вкус, 500 г печурки, 3 супени лъжици олио.

Почистете и нарежете гъбите, запържете ги, като добавите сол и подправки на вкус. Смесете три яйца, заквасената сметана и добавете брашното. В тестото добавете изстиналите гъби.

Добре разбъркайте, излейте в намазнена тава и печете около 40 минути на 200 градуса. Докато блатът се пече, направете крема. Кипнете течната сметана, добавете сол и подправки на вкус, добавете топеното сирене и варете до пълното му разтваряне.

Изстиналия блат разрежете на две по хоризонтала и намажете с изстиналия крем. Преди да намажете блата, разделете крема и добавете в половината от него нарязани на ситно две сварени яйца и копър.

Намажете блата, покрийте с другия блат и намажете с остатъка от крема. Украсете и оставете в хладилника за два-три часа да поеме крема и да се стегне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Тази статия още не е коментирана. Бъди първият, който ще остави коментар към нея:Анонимен