Всички знаем, че закуската е най-важното хранене през деня. Зарежда ни със сили и енергия през целия ден. Но най-сладки и приятни си остават неделните закуски, защото имаме достатъчно време да си приготвим различни вкусотии, без да се налага да бързаме за работа.
Ако малко ви е писнало от стандартните бухтички, малки банички или пък любимата на всички ни традиционна баница със сирене, опитайте се да приготвите класиките по малко по-различен начин.
Предлагаме ви няколко вкусни идеи за неделна закуска!
Палачинки със сладко от боровинки
Необходими продукти: 2 яйца, 400 милилитра прясно мляко, към 2 чаши брашно, щипка сол, щипка захар, сладко от боровинки, натрошени орехи
Начин на приготвяне: С помощта на миксер разбийте яйцата с млякото. Постепенно започнете да добавяте брашното, докато сместа не стане с гъстота на боза. Прибавете щипка сол и щипка захар. Ако искате дебели палачинки, добавете малко газирана вода и половин лъжичка сода за хляб (или половин пакетче бакпулвер).
Загрейте тигана (за предпочитане тефлонов) и с черпак изсипете част от сместа, която трябва да се разлее равномерно. Щом палачинката е готова, обърнете и другата страна. След като сте изпекли всички палачинки, сложете сладкото и поръсете отгоре с орехи. За разкош можете да гарнирате с топка сладолед вкусната неделна закуска.
Омлет със сирене и чушки
Необходими продукти:1-2 зелени чушки, 1-2 червени чушки, 5-6 яйца, 150 грама сирене, щипка сол, 50 милилитра прясно мляко
Начин на приготвяне: Нарежете чушките на ситно и леко ги задушете. В отделен съд разбийте яйцата, млякото и щипката сол. Изсипете сместа в тефлонов тиган и на среден огън я изпечете до леко сгъстяване. Обърнете омлета и го поръсете равномерно с натрошеното сирене и нарязаните чушките. Допечете от двете страни, докато не добие златист цвят. Гарнирайте с домати бързата неделна закуска.
Сандвичи Брускети
Необходими продукти: франзела, домат, червена чушка, малък морков, стрък пресен лук, няколко розички от броколи, сирене Крема, 50 грама настърган кашкавал
Начин на приготвяне: Нарежете зеленчуците на ситно и ги разбъркайте заедно. Франзелата също трябва да се нареже, но на филийки, а след това да се намаже с тънък слой сирене Крема. Намазаните филийки подредете в тавичка и върху тях разпределете зеленчуците.
Сложете ги да се запекат в предварително загрята фурна (но само отгоре), докато зеленчуците леко омекнат. След това поръсете с настъргания кашкавал и сложете ги във фурната за още 5 минути - докато кашкавалът се разтопи. Поднесете топли прекрасните брускети.
Коментари