Всяка година жителите на планетата изпиват над 200 милиарда чаши кафе, изчислили са социолози. Целта на всички рецепти за приготвяне на кафе е да бъде извлечено още по-голямо удоволствие от ароматната напитка.
В европейските страни обичаят е да се канят гости на кафе след 18 ч., а за да покажете стил, трябва да се приготвите отрано. Кафето винаги се сервира горещо, веднага след като е приготвено, независимо от начина, по който сте го направили.
Масата за кафе трябва да е покрита със светла покривка. Всеки гост да има салфетка, сгъната красиво.
В средата на масата поставете висока ваза с букет. Красив свещник може да я замени. Преди кафето, колкото и странно да звучи, се предлагат топли ордьоври и салати.
След това, заедно с кафето се сервират мини сандвичи, сладки, кекс, ядки, бонбони, торта, плодове. На масата е желателно да има кутия бонбони, сокове, минерална вода. Задължително е на масата, на която сервирате кафе, да има течна сметана и топло мляко, както и захар и подсладители.
За по-интересен вкус можете да сервирате на гостите си кафе с добавка от различни ликьори. Шоколадовият ще му придаде наистина невероятен вкус, а бадемовият ще подсили аромата му.
Можете да приготвите айскафе, като го сервирате студено и с бучки лед.
Коментари