Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Новини»Ужас! Тлъсти ларви изскочиха от агнешка главичка в столично заведение

Ужас! Тлъсти ларви изскочиха от агнешка главичка в столично заведение

MarianeMariane
Джедай
254955
Ларви
Снимка: Иво Биринджиев
Уред за почистване на микровълнови фурни
Практичен аксесоар за вашия дом:
Уред за почистване на микровълнови фурни
20.00 лв.

Няколко огромни ларви в порцията си с апетитна агнешка главичка откри клиент на едно от столичните заведения. Четирите тлъсти ларви от неизвестен вид са били сервирани заедно с ястието, а ужасеният клиент разбрал какво всъщност е ял едва когато вече бил попривършил с порцията си.

Агнешките главички с допълнителни протеини са били поднесени на Иво Биринджиев, който седнал да обядва в култовата столична кръчма Контеса. Заведението, известно с добрата си кухня в близкото минало и като едно от местата с най-добро шкембе в столицата, се намира в парк Свети Никола, на ъгъла на улица Пиротска и улица Опълченска.

Първоначално никой не заподозрял, че гнусните твари в чинията с агнешки главички са ларви. Клиентът сметнал, че е това са дреболийки и с апетит довършвал порцията си, когато установил грешката си.

Той незабавно извикал сервитьора и му показал гнусните подобни на тлъсти червеи неща в чинията си, но сервитьорът настоял, че това са най-обикновени протеинови ларви, които често се срещат в месото и в това няма нищо притеснително.

Все пак, за да го компенсират за гнусното преживяване, от заведението му предложили крем карамел, след което любезно му поднесли сметката, в която злополучната порция агнешки главички чинно фигурирала.

Агнешка главичка
Снимка: Иво Биринджиев

Шокиран от откритите ларви в чинията, както и от безхаберието на сервитьора в Контеса, Иво Биринджиев платил сметката си и напуснал заведението. По-късно постнал снимки от гнусната си находка на стената в профила си във Фейсбук.

Според запознати подобни случаи не са изолирани, а се случват много по-често, отколкото хората смятат. Въпросните ларви понякога обитават ноздрите или ушните ямки на агнетата и при недобре почистване на главичките остават там и биват сготвени и поднесени, привнасяйки един по-екзотичен вкус на това типично българско ястие.

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) е органът, който би трябвало да осъществява контрол върху качеството и безопасността на продуктите по цялата хранителна верига - от полето и фермата, до масата, в т.ч. условията и начина на съхранение, както и да се самосезира при подобни констатирани безобразия.

Предоставяме ви линка към източника

Готвач.БГ се свърза с въпросното заведение за коментар. В телефонен разговор служителят Стефан Иванов отрече да е имало подобен инцидент при тях. Той обясни, че всеки може да си снима каквото си иска и най-вероятно се опитват да си направят шега със заведението или е удар от страна на конкуренцията. Не успяхме да открием управителя на Контеса, който според Иванов, е на почивка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Реалистично мислещ гражданин
Реалистично мислещ гражданин
Интересно как след като клиентът е изял почти ЦЕЛИЯ си обяд, вижда ларвите! Как в началото мисли,че са дреболии? А дали не е правилно заведението да предложи десерт като комплимент? Или се очаква цялата сметка да се опрости... така всеки може да си оставя гадости в чинията , след като се е нахранил сладко и да иска да му опрпстят сметката!
Чист нагласен сценарии!
03.04.2016 21:29
1
нонейм
нонейм
Скалъпен номер, човешката злоба няма граници
27.03.2016 15:40
1
1
Димова
Димова
За да не се изпада в подобна ситуация -изкисвайте агнешките главички 24 часа в студена вода в 1-2 супени лъжици оцет,сменете поне четири пъти водата.Лаврите излизат,а за по добър ефект разчленете главичката.
24.03.2016 19:18
1
Т.Р.
Т.Р.
Това са ларви така наречения " метил". Попадат в черепната кухина на тревопасните животни по време на паша. Проникват там през ноздрите. Понякога чрез кихане животното успява да ги изхвърли, но доста често те достигат до мозъка и причиняват болки и дезориентация и то започва да си блъска и върти главата. Готвачите в ресторанта няма как да разберат дали в агнешката главичка има ларви, тъй като за да ги открият трябва да я надробят и разчоплят цялата. Тогава пък клиента ще е недоволен че му дават вече веднъж ядена и отсервирана порция. Така че угода няма :)
23.03.2016 15:36
6
1
Yana G.
Yana G.
Отвратително! Според мен е трябвало веднага да се извика ХЕИ в заведението, недопустимо е да се предлага такава "храна" и да се плаща за това нещо..... И по-тъпо обяснение не успяха ли да намерят - протеинови ларви.... Предлагам да започнем всички да си ровим гнусни червеи и да си хапваме натурални протеинови ларви, ако това ще ни поднасят в "ЕЛИТНИТЕ РЕСТОРАНТИ"!
23.03.2016 15:21
3
4
1
Покажи всички подкоментари