Gotvach.bg»Статии»Любопитно»Храните, които имаме заради древно ГМО инженерство

Храните, които имаме заради древно ГМО инженерство

4 от 5 Снимки

4. Тикви


Всички видове тикви са култивирани форми на малки древни растения, големи колкото яйце и познати в Северна и Южна Америка като Cucurbita. Те имали изключително горчив вкус и били отглеждани заради семето, от което се правело олио, и за кратуни, които са използвани засъдове в бита.

Може би мислите, че ГМО храните са съвременен феномен, плод на лаборатории и промяна на генома. Истината е, че повечето земеделски култури, които консумираме днес, са били генетично модифицирани преди хиляди години.

Нещо повече - и днес процесът на промяна на генома на култивираните растения продължава да се развива, за да могат те да се приспособят и виреят в почвите, които на много места са изхабени откъм минерален състав заради хербицидите и пестицидите, които се използват.

Повечето от любимите ни плодове и зеленчуци са променени драстично в сравнение техните древни варианти. Първообразът на банана или ананаса би ви изплашил с вида си. А в галерията горе може да видите едни от най-популярните храни, които са творение на ГМО инженерството.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
51
40
30
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати