Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Кажете Не на пърженето! Ето 5 полезни варианта за готвене във фурна

Кажете Не на пърженето! Ето 5 полезни варианта за готвене във фурна

Мария СимоваМария Симова
Автор
50621k
2 от 5 Снимки

2. Фолио


С алуминиевото фолио можете да приготвите удивително сочни ястия от месо, риба или зеленчуци. Правилно опакованата храна във фолио се задушава и не се запича с румена коричка, но този проблем лесно се разрешава – 10-15 минути преди да е готово ястието, премахнете фолиото и оставете ястието да се запече;

Ястията във фурната са не само удобен метод на готвене, но и много полезни. Преценете сами - можете да си приготвите храната с минимално количество мазнина, запечена коричка се постига с висока температура и не се дължи на изгарянето на олиото, както се случва при пържене. Затова почти всички ястия, приготвени във фурна, могат да се дават на малки деца.

Много домакини възприемат фурната, като инструмент за приготвяне на ястия по празници и почивни дни или по-сложни ястия. Но всъщност във фурната се готви много по-лесно, отколкото при пържене на котлон. Свещените действия над тигана – постоянно следите храната да ни загори, да обръщате, да покривате с капак, да намалите и увеличите котлона, изискват да сте неотлъчно в процеса.

Но фурната напълно ви развързва ръцете, а пък ако имате и таймер на нея – просто сте късметлия. Вижте колко е просто - включвате фурната и докато чакате да нагрее, вие се занимавате с подготовката на продуктите, поставяте ястието във фурната, включвате таймера и сте свободни.

Формите за печене могат са различни, кръгли, квадратни и правоъгълни, цели или подвижни, с дупка в средата или без – изборът е огромен. Към класическите стоманени и чугунени форми за готвене във фурната можете да използвате силиконови, керамични и огнеупорни съдове, те са много по удобни и намаляват количеството на използваната мазнина.

В галерията горе са 5-те метода за по-здравословно готвене в кухненска печка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати